Vezanje pojasa (Belly Binding)

belly-bindMnoge majke nakon poroda imaju potrebu nositi razne steznike kako bi lakše prošle kroz postporođajni oporavak. Područje abdomena u trudnoći se može rastegnuti i do 50%. Muskulatura je olabavljena, što može prouzročiti bolove u donjem dijelu leđa. Kosti zdjelice također se pomiču tijekom trudnoće i poroda. Nakon poroda ponekad treba i do pet mjeseci da se to područje ponovno stabilizira. Olabavljenost zdjeličnog područja (na koji se vežu abdominalni mišići i sakralni dio kralježnice) utječe i na položaj debelog i tankog crijeva te mjehura.

Vezanje pojasa je učinkovit postporođajni tretman koji uvelike olakšava i ubrzava oporavak. Pojas pomaže povratku abdominalne mišićne strukture, stabilizira opuštene ligamente i potporanj je torzu, dok su unutarnji organi još u procesu vraćanja na svoje mjesto.

Umjesto steznika, koristim belly bind  –  benkung način vezanja dugačkog komada tkanine oko abdomena. Velika dužina ovog pojasa omogućuje obuhvaćanje svih abdominalnih i zdjeličnih organa te mišića u području pubične kosti, pospješuje i iscjeljivanje na energetskom nivou. Pojas direktno pomaže stabilizaciji hara linije tako da nije ni čudo što su se u borilačkim vještinama vezali pojasevi na istome djelu tijela. Stavljanje tog pojasa je ritual sam po sebi nakon kojeg se majka osjeća snažno i moćno.

Nošenje pojasa preporučuje se u razdoblju babinja, deset do dvanaest sati dnevno.