Blagoslov Majke

Prelazak u Majčinstvo je nevjerojatan pothvat i kao takav trebao bi biti prepoznat i ceremonijalno obilježen uz odavanje počasti novorođenoj Majci. Ceremonija Blagoslov Majke odaje priznanje Majci u nama, energetski zatvara krug koji je prošla i pomaže joj u oporavku. Svaka Majka trebala bi biti počašćena prolaskom kroz ovu inicijaciju, i to na iscjeljujući i podržavajući način. 

blagoslov m5

Ako su vam zazvonile ove riječi, možda je SADA vrijeme da proslavite što ste Majka. Pa i ako ste postale Majkom prije godinu, deset, dvadeset, trideset ili više godina – za neke proslave nikad nije kasno.

Pa i ako nemate živorođeno dijete…

Pa i ako ste u menopauzi…

Pa i ako nemate maternicu…

Pa i ako… pa i ako…

Tretman Blagoslov Majke vrlo je nježan, ženstven i dirljiv. Obavlja se u maloj grupi (do četiri žene), čime kreiramo krug podrške za svaku ženu.

Tretman obuhvaća: ritual udjeljivanja blagoslova, cvjetnu kupku stopala , masažu ruku toplim uljima, energetsko vraćanje centara (sealing) koji su se otvorili u trudnoći, energizaciju „kotla“ i Zemlja -Yoni blagoslov.

Stvorit ćemo toplo i sigurno utočište i zajedno proći kroz nešto što nismo mogle pružiti same sebi kada smo postale Majkom, jer to tada nismo mogle i nismo znale, pa nismo mogle dozvoliti ni drugim ženama da nam u tome pomognu.

Jer… jednostavno… nije bilo vrijeme za to.

 vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Svjedočanstvo

 

Teško je riječima opisati što sam doživjela na radionici i unutrašnjem radu sa Larisom i Marijom  no pokušat ću biti putokaz, možda nekoj ženi koja još uvijek dvoji ili razmišlja ili se boji.

Vrijednost je naići na žene i ženski krug koji vas istinski vidi, a pritom se osjećate sigurnom i zaštićenom – da sve smije biti baš kako je.

Lijepo je biti dio ženskog rituala –  Inicijacije Povratka Sebi u onim dijelovima koji vam pripadaju kao ženi i na koje imate pravo i pritom imati podršku iskusnih žena – iscjeliteljica koje doista osjećaju i žive to što rade. Nježne, snažne i tople. Žene koje su tu da zajedno s vama odnjeguju ono unutranje čemu treba njege, za što su izučene i u što su upućene.

Preporučam, uz duboko poštovanje, svakoj ženi barem jedan „ženski ritual” na godinu, taj unutrašnji welness i susret sa sestrama u prostoru koji podržava, jer bez obzira tko ste ili tko mislite da jeste, odakle dolazite i kamo idete – vrijednu podršku žena nosite u svojim kostima.

Ovo je takva, vrijedna prilika.

Hvala Marija i Larisa što radite to što radite.

Hvala prostoru prepunom ljubavi .

I. V.

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Pročitala sam na Facebooku najavu za radionicu. Osjetila sam da je to radionica na koju želim otići, nešto me vuklo. Privuklo me jer odavno želim postati majka, no do sada se nisam ostvarila kao majka. Osjetila sam i bez razmišljanja se prijavila na radionicu. Ok, idem, odlučila sam, i to je to.
Onda je krenuo strah i navirala su pitanja, pa gdje ja to idem, zašto meni to treba?! Sve je to stvorilo košmar u mojoj glavi. No ipak sam odlučila otići, bez obzira na sve otpore.
Već došavši u prostor gdje se održavala radionica, obuzeo me predivan mir. Žene su ulijevale povjerenje. Smirene, opuštene, pune podržavanja. No u meni još uvijek strah, što li me sad čeka? Istovremeno mir, predivan mir.
Prostor je uređen onako, baš u ženskom stilu i starinski, što budi neka moja sjećanja iz djetinjstva vezana uz baku. Čaj koji je Marija napravila od ruže i koprive bio je prefin, popila sam četiri šalice.
 
Sve što se kasnije događalo je bilo predivno, podržavajuće, opuštajuće, nazvala bih to čistim welnessom za dušu. Ono što mi je predivno je taj osjećaj koji sam doživjela, osjećaj da sam cijenjena, poštovana. Odličan osjećaj, rekla bih da sam se osjećala kao žena, majka, kraljica, sve u jednom, tri u jedan.
Na kraju mi je najdivnije bilo gledati ženu koja je bila sa mnom, iskreno sam zaboravila kako se zove, ali transformaciju njezinog lica nakon tri sata radionice ću pamtiti zauvijek. Nakon tri sata radionice njezino lice je dobilo predivnu notu blagosti i mira, i zračilo je predivnom svjetlošću koja se ne može opisati, to se samo može doživjeti, proći kroz proces i vidjeti na vlastite oči.
Pisala sam onako iz srca, tako da, to je to.

I.J.

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

“SNAŽNA MAJKA, SNAŽNO DIJETE

Lijek je pronaći majčinsku skrb za svoju mladu unutarnju majku. Dobivamo je od stvarnih žena u vanjskome svijetu koje su starije i mudrije te po mogućnosti prekaljene kao čelik: osnažene su onime kroz što su prošle. Čak i sada, bez obzira na cijenu, njihove oči vide, njihove uši čuju, njihovi jezici govore, a i blage su.

——————————————————————————————————————–

Umjesto da se odvojimo od majke, trebamo potražiti divlju majku. Nismo odvojene od nje, ne možemo biti. Naš se odnos s tom duševnom majkom treba preokretati i mijenjati, što je paradoks. Ta je majka istodobno škola u kojoj se rodimo, škola u kojoj učimo i škola u kojoj podučavamo do kraja života. Imale mi djecu ili nemale, bavile se mi vrtom, znanostima ili gromovitim svijetom pjesništva, uvijek ćemo se očešati o divlju majku na putu ka bilo kojem odredištu. Tako to i treba biti.”

Clarissa Pinkola Estes, “Žene koje trče s vukovima”

 

Dođite i osnažite divlju Majku u sebi! 

 

O voditeljicama:

Larisa Mravunac je Advanced Moon Mother Mentor. Održava ženske krugove, te grupne i individualne tretmane usklađivanja Blagoslova Maternice – Buđenje ženske energije, tretmane Iscjeljenja Maternice i Iscjeljivanja Ženske Duše. Voditeljica je Kreativnog centra Zvjezdaonica za cjeloviti razvoj i stvaralaštvo. Majka je odraslog sina.

Marija Čukman je edukatorica i doula, majka trojice dječaka. Nositeljica je programa Svjesna trudnoća unutar kojeg održava radionice i individualnu potporu za trudnice i njihove partnere. Iza sebe ima  iskustvo u terapeutskoj praksi te kao terapeut radi sa ženama na iscjeljenju trauma trudnoća, poroda i gubitka djeteta. Poseban interes nalazi u proučavanju antropologije, s naglaskom na razne društvene rituale, koji se odnose na položaj žene, majke, trudnice i djeteta u društvu te u skladu s tim vodi radionice za iscjeljivanje i jačanje ženskog aspekta postojanja.

 

Veselimo se susretu i lijepo vas pozdravljamo,

Marija i Larisa