Pričaonica “Moj porod, moja priča”

Ova radionica je nastala u suradnji Svjesne trudnoće i Hrvatske udruge doula. Cilj pričaonice je da trudnice čuju razne porodne priče, a s druge strane da žene koje žele podijeliti svoje – to učine u sigurnom okruženju.

pričaonica

Pričaonica je radionica pod stručnim vodstvom dviju doula i majki koje stvaraju sigurno i ugodno mjesto za majke svih dobi da ispričaju svoje priče sa poroda.

Svaka majka sa iskustvom poroda tu priču nosi sa sobom čitav život. Pričanje priča i njihovo slušanje nam daje odličnu pripremu za iskustvo trudnoće i poroda. Slušanjem ne možemo proći ono što nam donosi direktno iskustvo, ali se djelomice možemo pripremiti – i mentalno, i emocionalno, i duhovno.

Kroz dijeljenje te priče u sigurnoj i podržavajućoj atmosferi majke pronalaze razumijevanje jedna za drugu te dobivaju siguran prostor i vrijeme kako bi do kraja razotkrile svoje iskustvo – bilo pozitivno, bilo negativno. Ovakav način rada pruža osjećaj da nisu usamljene u svojim emocijama koje često nisu one društveno prihvatljive. Od istinskog veselja do istinske tuge, seksualnog uzbuđenja do ravnodušnosti… spektar emocija dešava se u tom intenzivnom događaju.
Pričanje priče liječi, ponajviše osobu koja je priča, a zatim i slušatelje. Isto tako daje inspiraciju i uvid svima u tom sigurnom krugu.
Ovo je prilika da ispričate svoju priču!

O voditeljicama:

Anita Budak je profesionalna doula i koordinatorica rada Hrvatske udruge doula te voditeljica programa „Ljudska prava u porodu“. Majka je tri djevojčice i vlastito pozitivno iskustvo tri porođaja joj je pokretačka snaga za educiranje žena o transformirajućem iskustvu rađanju djeteta i majke.

Marija Čukman je edukatorica i doula, majka trojice dječaka. Nositeljica programa Svjesna trudnoća unutar kojeg održava radionice za trudnice i njihove partnere. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u terapeutskoj praksi te kao terapeut radi sa ženama na iscjeljivanju trauma trudnoća, poroda i gubitka djeteta.

Obavezna prijava na: anita[at]doula.hr ili svjesna.trudnoca[at]gmail.com. Broj mjesta je ograničen.

 

Tekstovi o radionici:

Kraljevstvo nebesko u majčinom naručju

O pričanju priča…. onih s poroda